Vama Veche

Vama Veche

Vama Veche o localitate mica, din judetul Constanta situata la cativa km sud de 2 Mai.

Localizare harta Vama Veche
Vama Veche

A devenit in ultimele sezoane de vara un loc foarte cautat datorita atmosferei de nonconformism, gen ,,Costinesti” si a preturilor reduse la cazare si masa. Putinii oameni de afaceri care au avut curajul sa investesca aici au avut placuta surpriza sa constate ca ultimele sezoane estivale le-au adus castiguri nesperat de mari, un numar neasteptat de mare de turisti au poposit la Vama Veche transformand localitatea intr-unul din cele mai ,,sic”locuri de petrecere a vacantei. Cazarea se face in casele locuitorilor si intr-o multime de vile confortabile aparute peste nopate in ultimele sezoane .
Vama Veche, situata la 7 km de 2 Mai, si la 12 km de Mangalia este localitate de frontiera, aici aflandu-se un important punct de trecere frontiera spre Bulgaria, Turcia, Grecia si alte destinatii din Orient sau Asia. La Vama Veche se ajunge de la Mangalia, care este punctul terminus al caii ferate, cu ajutorul microbuzelor care se pot lua din gara sau cu masina propie pe drumul national E 87. Distanta este de aproximativ 12 km.

Vama Veche
Vama Veche


Vama Veche are o plaja foarte buna cu latimi care depasesc 200 metri pe alocuri si, ca si la Costinesti, exista un reper vizual care da o nota originala orizontului nautic reprezentat de o veche epava aflata la cateva sute de metri de mal. Trebuie mentionat ca pentru copii mici plaja nu e recomandata deoarece nivelul apei creste foarte rapid langa mal si de asemeni turistii traditionali de la Vama Veche unde se practica lejer topless si nudism nu sunt cel mai potrivit model pentru copii mici.

Lasă un comentariu