Statiunea Techirghiol

Statiunea Techirghiol este situata pe malul lacului cu acelasi nume, in judetul Constanta.

Statiunea se afla la circa 4 km de Eforie Nord. Localitatea Techirghiol nu are iesire la Marea Negra. Accesul este rutier si se poate face numai prin statiunea Eforie Nord .

Techirghiol - localizare pe harta
Techirghiol

Statiunea Techirghiol a dobandit statutul de statiune balneara in 1899.


Localitatea Techirghiol a devenit o statiune si un nume cunoscut nu numai in Romania dar si in intreaga lume datorita Lacului Techirghiol pe malurile caruia este situata, si mai precis datorita namolului din acest lac ale carui proprietati vindecatoare sunt absolut surprinzatoare.

Tratament namol
Tratament namol

Numele localitatii are origine turceasca si este dat de o binecunoscuta legenda cu batranul turc (Techir) care s-a vindecat de reumatism cu namol din lac (ghiol). La acest avantaj se adauga si apropierea de Litoralul Marii Negre de 5 Km de Eforie Nord . Se poate face plaja si la Lacul Techirghiol.

Bai de namol
Bai de namol

In localitate nu sunt posibilitati de agrement si nici obiective turistice cu o singura exceptie: Manastirea Techirghiol cu biserica din lemn si care poate sa ofere si servicii de cazare la un confort de 3 stele pentru cei care cauta linistea si refacerea spirituala si fizica.

Manastirea Sfanta Maria din Techirghiol
Manastirea Sfanta Maria din Techirghiol

Lasă un comentariu