Statiunea Borsa

Statiunea Borsa
Statiunea Borsa

Asezare: Statiuna Borșa se află la 47°39′ latitudine nordică și 24°39′ longitudine estică, in Judetul Maramures. Altitudinea localității fiind la Valea Hotarului 617 m, in centrul orașului 673 m., iar în complexul turistic, la Gura Fântânii 823 m.

Statiunea Borsa
Statiunea Borsa

Factori naturali: Relieful zonei Borșa este muntos, foarte accidentat, cu pante repezi și diferențe mari de nivel. Înălțimile care se întâlnesc în zonă țin de trei formațiuni muntoase: Munții Rodnei, Munții Maramureșului și Munții Țibău. Acești munți înconjoară o depresiune și sunt așezați ca adevărate ziduri naturale de cetate; aici se poate aminti o ramură industrială importantă a regiunii: mineritul din zona Baia Borșa.

Obiective turistice: Cascada Cailor, Cariera de piatră Borsa, în zona Complexului Turistic, vârfurile Pietrosul Rodnei, Lacul Iezer, cabana meteorologică și Puzdrele. În Moisei poate fi vizitat Monumentul eroilor căzuți în al doilea război mondial. În Baia Borșa pot fi vizitate izvoarele cu apă minerală, sau Fântâna Stanchii. Se poate ajunge relativ ușor la Sighetul Marmației, Valea Izei cu toate bisericuțele și porțile sale din lemn prin care este celebru Maramureșul, sau la Săpânța.

Cascada Cailor
Cascada Cailor
Cariera de piatra Borsa
Cariera de piatra Borsa
Pietrosul Rodnei
Pietrosul Rodnei
Lacul Iezer
Lacul Iezer
Cabana meteorologica Borsa
Cabana meteorologica Borsa
Muntele Puzdrele
Muntele Puzdrele

Agrement: Turismul în zonă este dezvoltat, cu precădere iarna, datorită condițiilor existente pentru practicarea sporturilor de iarnă. În Complexul turistic au aparut un număr însemnat de locuri de cazare, în mod deosebit private.

Pentru cei interesați de ski, acesta poate fi practicat pe două pârtii pentru avansați (Telescaun și Pătrat) și una pentru începători, numită “Pârtia proștilor”. În perioada de vară, foarte scurtă, de altfel, se recomandă drumețiile.

Partia de ski Statiunea Bors
Partia de ski Statiunea Bors

Lasă un comentariu