Statiunea Azuga

Statiunea Azuga
Statiunea Azuga

Asezare: Statiunea Azuga este situata in judetul Prahova si este o aşezare tipic de munte, teritoriul său grefându-se în nord şi vest pe munţii scunzi ai Clăbucetului Predealului (altitudinea maxima Clăbucetul Azugii 1586 m) iar în sud şi est pe munţii Baiului sau Gâbovei care în Azuga ating altitudini de peste 1700 m (Varful Cazacu 1753 m, Varful Ştevia 1901 m).

Statiunea Azuga - localizare pe harta
Statiunea Azuga


Factori naturali: peisajul montan cu mare valoare estetică şi funcţională favorabil odihnei dar mai ales activitătilor recreative atât iarna cât şi vara, clima montană de tip subalpin, similară celei înregistrată de staţiunile turistice prahovene, potenţial schiabil remarcabil în Muntii Gârbovei dar şi în Clăbucetele Predealului, fond piscicol şi cinegetic valoros.
Obiective turistice: Pârtia olimpică de schi (3042 m lungime), cu instalaţii de transport pe cablu, Târgul de paie, de la ieşirea din oraş spre Statiunea Predeal.

Partia Azuga
Partia Azuga
Statiunea Azuga


Agrement: În partea de sud-est a oraşului Azuga pe pantele nordice ale plaiului Sorica, a fost amenajat şi dat în exploatare un perimetru schiabil. Aici vă puteţi bucura de cele două pârtii de schi (pârtia de schi alpin – coborâre şi pârtia de schi-fond) dotate cu telescaun, teleschi şi maşini pentru amenajarea pârtiilor de schi.

Lasă un comentariu