Statiunea Olimp

In judetul Constanta se afla localitatile Olimp si Neptun ce sunt cele mai luxoase, selecte si elegante statiuni ale litoralului romanesc, situate la 6 km nord de Mangalia si 38 km de Constanta, intre mare si padurea de mesteceni Comorova.

Olimp - localizare pe harta
Olimp

Oaze de liniste si prospetime, adevarate gradini la tarmul marii, cele doua statiuni gemene sunt unele din cele mai atractive destinatii de vacanta pentru turistii straini. Elementele caracteristice ale acestui complex turistic modern sunt calitatea si eleganta, atat in ceea ce priveste confortabilele vile si hoteluri, cat si prin ofertele de divertisment pe care le pun la dispozitie.

Plaja in statiune Olimp
Plaja in statiune Olimp


Printre posibilitatile de agrement se numara un cinema in aer liber, Teatrul de Vara, Bazarul Neptun, debarcaderul, terenurile polivalente de sport, doua terenuri de minigolf, un parc de distractii, facilitatile pentru sporturi nautice si un sat de vacanta. Restaurantele ofera o bogata varietate de preparate culinare autohtone, specialitati din peste si programe folclorice. Exista posibilitati diverse de practicare a sporturilor nautice pe mare sau pe lacul Neptun.
Aici se pot trata boli reumatismale degenerative, inflamatorii si diartritice, stari posttraumatismale, boli ale sistemului nervos periferic, boli dermatologice, tulburari respiratorii si de alta natura.
Complexul Neptun-Olimp este punct de plecare pentru a vizita diferite zone turistice (turul litoralului romanesc, excursii in Delta Dunarii sau la ruinele Cetatii Histria, podgoriile Murfatlar, etc.). De asemenea, se pot organiza excursii pe litoralul bulgaresc al Marii Negre la Balcic, Albena, Nisipurile de Aur sau Varna.

Cetatea Histria Constanta
Cetatea Histria Constanta

Lasă un comentariu