Obiective cultural religioase

Manastiri Romania. Biserici. Schituri. Turism religios

Turismul religios este o parte importantă a industriei turistice pe care a numit-o turism de interes special, care se referă de obicei la adepții uneia dintre credinte care vizitează locații care sunt considerate locuri sfinte.

Siturile religioase sunt vizitate nu doar de pelerini, ci și de turiștii non-religioși, deoarece au o semnificație culturală, istorică și religioasă.

Turismul religios este forma de pionierat a turismului care a început aproape cu zorii omenirii. Din cele mai vechi timpuri, destinațiile religioase nu au fost doar o parte a peisajului cultural, ci au devenit, de asemenea, un factor vital în marketingul local și în primele părți ale economiei destinațiilor găzduite. Unele dintre locurile religioase precum Mecca din Arabia Saudită, Fatima în Portugalia și Lourdes în Franța atrag milioane de turiști religioși, oameni de caritate, misionari și multi altii.

Religia și turismul sunt legate între ele. Forma pionieră a turismului a fost sub forma vizitării pelerinajelor religioase, cum ar fi creștinii care călătoresc la Ierusalim și musulmanii la Mecca. Pelerinajele religioase au fost întotdeauna unul dintre factorii dominanți pentru motivarea oamenilor să călătorească. Trecând la istoria religioasă, se constată că religiile majore au stimulat turismul la nivel global ca bază pentru răspândirea propriilor credințe religioase.

Va prezentam mai jos cateva din obiectivele cultural religioase ce pot fi vizitate in Romania:

Lasă un comentariu