Statiunea Costinesti

Statiunea Costinesti isi are inceputurile in anul 1949 odata cu aparitia primei tabere destinate elevilor, cunoscand o dezvoltare rapida datorata unui numar din ce in ce mai mare de turisti, in special tineri care isi alegeau ca destinatie de vacanta taberele de la mare.
Datorita afluxului mare de tineri, statiunea Costinesti inaugureaza in 1959 tabara internationala a studentilor si devine “Capitala vacantelor estivale ale tineretului”.
Atmosfera tinereasca din Costinesti este completata de numeroase manifestari ce se desfasoara aici: Salonul National de Grafica Satirica pentru Tineret, Gala Tinerilor Actori, Festivalul de Jazz, Serbarile Marii si foarte multe concerte si spectacole ce au loc la Teatrul de vara Costinesti. Toate acestea fiind mediatizate de emisiunile transmise de Radio Vacanta.

Obeliscul Costinesti
Obeliscul Costinesti


Epava navei “Evanghelia”, cel mai important simbol al statiunii Costinesti. Aflata in prezent intr-o stare avansata de degradare, nava esuata langa Costinesti in anii ’70 este un vechi cargou american din perioada razboiului, transformat in nava comerciala de un armator grec. Cum la data esuarii costurile unei eventuale operatiuni de salvare depaseau cu mult valoarea batranului vapor, armatorul a preferat s-o lase pur si simplu sa rugineasca.

Epava navei Evanghelia
Epava navei Evanghelia

Statiunea Costinesti este situata in judetul Constanta, intre statiunile Eforie Sud si Olimp.

Costinesti - localizare pe harta
Costinesti

Lasă un comentariu