Cazare Delta Dunarii

Fiind atat cea mai mare zona umeda naturala ramasa, cat si a doua cea mai mare delta fluviala din Europa, Delta Dunarii este unul dintre cele mai valoroase habitate ale continentului pentru viata salbatica a zonelor umede. Cresterea poluarii si a deversarilor din amonte au un efect urias asupra acestei zone cu biodiversitate ridicata, plus ca Delta continua sa se schimbe din punct de vedere geografic – Delta Dunarii se intinde spre mare cu o rata de 10 pana la 25 de metri in fiecare an.

Delta Dunarii
Ecosistemele unice din Delta Dunarii constau din: sute de lacuri, golfuri de adancime mica cat si dintr-o retea de canale fluviale asemanatoare unui labirint. Aici gasiti stufarisuri, mlastini extinse, insule si campii inundabile. Acestea formeaza o zona valoroasa ce reprezinta un tampon natural, filtrand poluantii din Dunare, contribuind la imbunatatirea statutului apelor vulnerabile din nord-vestul Marii Negre.

Schimbarile ecologice in Delta Dunarii au redus biodiversitatea, au modificat fluxul natural si modelele de sedimentare si au diminuat capacitatea deltei de a retine nutrientii. Astfel de modificari includ crearea unei retele de canale prin delta pentru un acces imbunatatit si circulatia apei, plus o reducere a zonei umede prin realizarea de terenuri agricole cat si de bazine pentru peste. Mai mult, apele cele mai bogate in nutrienti curg acum prin canalele principale, mai degraba decat sa fie distribuite prin zonele umede si paturile de stuf.

Lasă un comentariu