2 Mai

Localitatea 2 Mai, acum câțiva ani doar o simpla comuna, a devenit in ultimul timp un loc foarte cautat de turisti in ciuda conditiilor modeste din zona . 2 Mai este situat in judetul Constanta , intre Vama Veche la sud (6 km) si orasul Mangalia (5 km) la nord.

Localizare pe harta 2 Mai
2 Mai

De multi ani cunoscut ca un loc linistit in care se refugia boema bucuresteana (si nu numai) in cautarea unor clipe linistite si discrete la preturile de cazare cele mai mici de pe litoral In ultimele sezoane, localitatea a cunoscut un succes neasteptat in randul tinerilor care au dat navala atrasi de atmosfera nonconformista si de tarifele reduse la cazare si masa.

Plaja statiunea 2 Mai
Plaja statiunea 2 Mai

La 2 Mai plaja este deseori ocupata de cei care isi instaleaza corturile aici petrecand uneori perioade mari de timp in sezonul de vara. Deasemenea au aparut si aici , ca pe tot litoralul romanesc, o multime de vile, unele dintre ele apartinind unor figuri publice binecunoscute. Posibilitatile de agrement sunt relativ reduse, in zona sunt doar cateva localuri , majoritatea preferand ca seara sa o petreaca fie in Mangalia fie in celelate statiuni din sudul litoralului exceptand desigur pe cei care se distreaza in stilul traditional consacrat al zonei , stand in curti la un pahar.
Plaja de la 2 Mai este marginita la nord de Digul de Sud al Portului Comercial Mangalia si de o portiune neamenajata de litoral care comunica cu plaja de la Vama Veche. Este o plaja cu un nivel acceptabil de amenajare , nerecomandata insa celor pretentiosi.

Lasă un comentariu